Nyheter

Västsvenska RO-Gruppen och Stadsporten satsar på fastighetsutveckling i gemensamt bolag 

Bygg- och fastighetsaktörerna RO-Gruppen och Stadsporten, båda med bas i Borås, gör gemensam sak i det nya bolaget Meneo Properties. Tillsammans satsar man på långsiktig och hållbar fastighetsutveckling i nytt bolag, med fokus på att bygga framtidens mötesplatser.

– Som byggkoncern har RO-Gruppen haft en stabil tillväxtresa i 40 år. Nu väljer vi att satsa tillsammans med Stadsporten i en tid då andra växlar ner. Vi är ödmjuka inför tajmingen och stundande lågkonjunktur, men tror fortsatt att projekt med fokus på lokalkännedom, hållbarhet och långsiktighet kommer vara en central del av samhällsutvecklingen, säger Pär Jorstadius, koncernchef för RO-Gruppen och styrelseordförande i Meneo Properties.

– Som privatägt fastighetsbolag sedan 1999 står Stadsporten på en stabil finansiell grund. Vi kompletterar RO-Gruppen på ett bra sätt och ser fram emot en gemensam satsning med det uttalade målet att bygga framtidens hållbara destinationer och mötesplatser, säger Bo Edvinson, vd på Stadsporten om lanseringen av Meneo Properties.

Meneo betyder ny plats, ett namn som sammanfattar ambitionen att utveckla framtidens mötesplatser.

– En bärande idé i vår affär är det lokala, långsiktiga och hållbara. När vi utvecklar bostäder och kommersiella fastigheter gör vi det alltid med en stark lokal förankring, väl grundande i den plats och miljö de befinner sig i, säger Mathias Cejie Olsson, chef för projektutveckling hos Meneo Properties.

– Framtidens fastighetsutveckling handlar inte bara om att bygga med god arkitektur, det handlar också om att försöka förstå hur vi bäst samskapar samhället ihop med andra. Med Meneo Properties vill vi kroka arm med aktörer som delar våra värderingar, för att tillsammans skapa framtidens hållbara mötesplatser, avslutar Mathias Cejie Olsson.

Ett av Meneo Properties första projekt är bostadskvarteret Skogskullen i Alingsås. Ett samarbete med arkitektbyrån Wingårdhs som ska byggas helt i trä, med 87 bostadsrätter fördelade på tre huskroppar. Projektet blev valt till Årets markanvisning 2021.

Vårt projekt Brf Ferrum i Borås beräknas inflyttningsklart hösten 2023, just nu finns det endast 3 lägenheter kvar av totalt 67 stycken.

Kontakt

Mathias Ceije Olsson

Projektutvecklingschef

0700 – 81 93 80

mathias.olsson@meneo.se

Mer information